Risia që do sjellë PlayStation 5, do t’u pëlqejë të gjithë apasionuesve të lojërave

PlayStation 5 do t’i gëzojë përdoruesit e vet, përmes mundësisë të luajnë lojërat e vjetra në rezolucion 4K.

Sony duket se më në fund ka eliminuar problemin e ‘rikthimit pas’ me teknologji, që mund t’i lejojë lojtarët të vazhdonin të luanin lojërat e tyre të vjetra në pajisjen e re, transmeton lajmi.net.

Një patentë është paraqitur në Japoni nga arkitekti kryesor i PlayStation 4, që do të lejonte që pjesa e procesorit të një konzole të ardhshme të ishte procesor për çdo konzolë të mëparshme, kështu që të zhvillohen lojëra të vjetra për to, pa nevojën që lojërat të përditësohen, transmeton lajmi.net.

Sony u përpoq të zbatonte diçka të tillë me PlayStation 4, por që nuk ia arriti dot.

Kjo patentë tregoi aftësinë për të zëvendësuar teksturat dhe skedarët audio me versione të cilësisë më të lartë, pasi ato ishin në dispozicion.

Kombinimi i dy mjeteve do të thotë se HD (ose me të vërtetë 4K) do të kthehet tek lojërat e vjetra. /Lajmi.net/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *