Home / Lajme / Gërmonin pranë stacionit të trenit, italianët mrekullohen nga thesari që gjejnë

Gërmonin pranë stacionit të trenit, italianët mrekullohen nga thesari që gjejnë

Kërkimet në afërsi të stacionit qendror në Amba Aradam-Ipponio në Romë të Italisë kanë nxjerrë në pah një shtëpi luksoze të shekullit të dytë.
Banesa, e cila është tepër luksoze dhe me përmasa të mëdha, daton në në kohën e Perandorit Hadrian.

Francesco Prosperetti kreu i autoritetit të monumenteve të Romës, u shpreh:

Pozzo del cantiere di via Amba Aradam durante i lavori per la Metro C. Gli scavi hanno svelato un nuovo scenario ‘pompeiano’ a Roma, simile a quello di Pompei: due ambienti della media età imperiale che, a causa di un incendio contengono ancora conservate parti del solaio ligneo e del mobilio. Roma, 26 giugno 2017. ANSA/ UFFICIO STAMPA SOPRINTENDENZA SPECIALE DI ROMA +++ ANSA PROVIDES ACCESS TO THIS HANDOUT PHOTO TO BE USED SOLELY TO ILLUSTRATE NEWS REPORTING OR COMMENTARY ON THE FACTS OR EVENTS DEPICTED IN THIS IMAGE; NO ARCHIVING; NO LICENSING +++

Mendojmë se këtu është shtëpia ku jetoi komandanti i kazermës dhe pushonte mbas punës. Sapo tunelet të përfundojnë, gjetjet do të kthehen aty ku ishin, siç ishin, për të krijuar atë që me siguri do të bëhet stacioni më i bukur i metrosë në botë”.
Shtëpia është 300 metra katrorë dhe është rreth 12 metra poshtë rrugës.

About admin

Check Also

Ambasadori amerikan në Beograd çon peshë Serbinë për Kosovën, ja çfarë iu tha atyre

Ambasadori amerikan në Serbi, Kyle Scott ka deklaruar se Qeveria e Kosovës nuk është e …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *