6 emra që kurrë nuk do të kishit besuar se janë në listat e veteranëve të UÇK-së! (FOTO)

Kurr nuk do ta kishit besuar se këta gjashtë përsona do të jenë në listat e veteranëve të UÇK’së. Mesin e tyre ka edhe hoxhallarë e këngëtar, vendor e ndërkombëtar.

1. Ilir Shaqiri
E merr këtë status për ngritjen e moralit të UÇK-së, si pjesëtar i Trupës Artistike Ushtarake të saj.

2. Violetë Kukaj – Retkoceri
Nuk dihet kontributi i këngëtares, mund vetëm të supozojmë se edhe ajo ka qenë pjesëmarrëse në ngritjen e moralit.

3. Shefqet Krasniqi
Thuajse askush nuk e dinte se ish-imami i Xhamisë së Madhe ka luftuar. Që kjo të mbetet një mister ka kontribuar edhe Krasniqi, pasi ishte frikësuar se do t’i “humbiste sevapi” që i ka shërbyer vatanit.

4. Britaniku
Edhe pse aty-këtu, harrojmë ta fusim në listë ndonjë dëshmorë, asnjëherë nuk harrohet ndihma që ndërkombëtarët dhanë për ne, e nuk u harrua as britaniku i cili më 1999 iu bashkua UÇK-së.

5. Fahredin Gashi
Përveç faktit që është akuzuar për krime lufte, i dënuar me 18 vjet burgim për vrasjen e një fshatari nga Varigovci nën dyshimin se ka bashkëpunuar me forcat serbe, nuk besojmë se kemi pse të çuditemi se Gashi është në këtë listë…

6. Mazllam Mazllami
Imami i një xhamie në Prizren, i cili u akuzua dhe u arrestua nga Policia si i dyshuar për terrorizëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *